Η RAM computer είναι αδειοδοτημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4763/2020 (Α’ 254) από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με αρ. αδείας: 2000142, με ιδία δομή στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και παράρτημα στην Κοζάνη.

Η ίδρυση

Τον Ιούνιο του 1989 ιδρύθηκε η RAM computer στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών σύμφωνα με το Νομοθετικό Διάταγμα 9/9-10-35, με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού οργανισμού στο χώρο εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πριν από οποιονδήποτε άλλο η RAM computer προέβλεψε τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και τον κυρίαρχο ρόλο που καλείται να παίξει στη σύγχρονη εποχή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως εργαλείο εκμάθησης και επικοινωνίας.

Η εξέλιξη

Αυτή τη στιγμή στο δίκτυο της RAM computer συμμετέχουν εκπαιδευτικά κέντρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ από το 2000 αναπτύσσεται συνεχώς με το θεσμό του franchise. Δημιουργώντας στρατηγικής σημασίας συνεργασίες στον Ελλαδικό χώρο.

Η RAM computer (ΡΑΜ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΔΒΜ Ε.Ε.) είναι αδειοδοτημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4763/2020 (Α’ 254), από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας και τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με αρ. αδείας: 2000142, με ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) – Π.Μελά 5 – Τηλ. 2333026770 (κεντρική δομή) και Παράρτημα στην Κοζάνη (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) – Γκέρτσου & 11ης Οκτωβρίου 24 – Τηλ. 2461027001 (παράρτημα).

ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. ιδρύθηκαν και αναπτύσσονται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο RAM computer που δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και πιστοποίηση ενηλίκων από το 1989 διαθέτοντας εταιρείες με πολύχρονη και συνεχή εκπαιδευτική παρουσία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2021 το ΚΔΒΜ της Κοζάνης (11ης Οκτωβρίου & Γκέρτσου γωνία, Κοζάνη, τηλ. 2461027001) είναι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της RAM COMPUTER.

Η οργάνωση

Η οργάνωσή της, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής στον τομέα της εκπαίδευσης, ενσωματώνοντας από αρκετά χρόνια μεθοδολογίες του management ολικής ποιότητας, είχε σαν αποτέλεσμα την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς.

Ο εξοπλισμός

Η RAM computer από τον Ιανουάριο του 2003 έχει μεταφερθεί στις νέες της ευρύχωρες και λειτουργικές εγκαταστάσεις στην οδό Π. Μελά 5 (στο δρόμο του ΟΤΕ), μία ανάγκη που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία 2 έτη λόγω του αυξημένου αριθμού μαθητών της. Όσον αφορά τον τεχνολογικό της εξοπλισμό έχει εγκαταστήσει σύστημα δομημένης καλωδίωσης υψηλών προδιαγραφών (UTP 45, intranet), το οποίο εξυπηρετεί τα υπάρχοντα δίκτυα των Η/Υ και των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ηλεκτρονικών συσκευών επικρατήσει τεχνολογικά στο μέλλον και είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί (δίκτυο οπτικής ίνας). Η παραπάνω υποδομή δίνει τη δυνατότητα στη RAM computer να αφομοιώνει ταχύτατα την οποιαδήποτε εξέλιξη στην πληροφορική. Έτσι οι σπουδαστές διδάσκονται πάντα την τελευταία τεχνολογία.

Όλες οι διοικητικές και εκπαιδευτικές θέσεις εργασίας διαθέτουν Η/Υ συνδεδεμένους στο δίκτυο και έτσι έχουν πρόσβαση στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της RAM computer και στο internet.

Διαθέτει 3 αίθουσες Η/Υ με την παρακάτω δυναμικότητα:

ΑΙΘΟΥΣΑ 1: 13 θέσεις εργασίας, με λογισμικό WINDOWS 2010 & OFFICE 2019 (από τον Οκτώβριο του 2012) και διαδραστικό πίνακα.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2: 15 θέσεις εργασίας, με λογισμικό WINDOWS 2010 & OFFICE 2019 (από τον Μάρτιο του 2014) και projector.

ΑΙΘΟΥΣΑ 3: 8 θέσεις εργασίας, με λογισμικό WINDOWS 2010 & OFFICE 2019.

ΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ: Υπάρχει αύλιος χώρος για τα διαλείμματα.

WC: Υπάρχουν δύο WC, ανδρών & γυναικών και

WC ΑΜΕΑ: Υπάρχει ένα WC ΑΜΕΑ.

 

Φωτισμός

Από το Μάρτιο του 2014 έχει αντικατασταθεί ο παλιός φωτισμός στο χώρο των αιθουσών διδασκαλίας, της γραμματείας και του περιβάλλοντος χώρου, με λαμπτήρες τεχνολογίας LED που πληρούν όλα τα πρότυπα της Εθνικής νομοθεσίας και συνοδεύονται από τα διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα CE & ROHS.  Η μελέτη φωτοτεχνίας εκπονήθηκε από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό κ.Παπαδόπουλο Γεώργιο.

 

Μέσα Ασφάλειας και Πυροπροστασίας

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΕΞΟΔΟΥ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ)
ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
9 ΠΥΡΟΣΒΕΤΗΡΕΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

 

Εκπαιδευτικό Σύστημα

Από την ίδρυση της η RAM computer εφαρμόζει σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα.

 

RAM COMPUTER ΚΔΒΜ Ε.Ε.: Π.ΜΕΛΑ 5  (στο δρόμο του ΟΤΕ)
59300 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΗΛ – ΦΑΞ: 2333026770

ram-logo-medium